Vous êtes sur le site de KWS pour la Belgique. Une page alternative pour votre pays existe pour cette page : Voulez-vous changer maintenant ?
Changez maintenant

SEED2FEED: de boer aan het stuur

Maïs-als-belangrijke-energieproducent-op-het-eigen-bedrijf-in-de-vorm-van-zetmeel.jpg

Het belang van vroegrijpe maïs

Zelf geproduceerd zetmeel met de beste maïsrassen is een belangrijk aspect binnen het SEED2FEED-concept, en het afgelopen seizoen is het belang van tijdig afrijpende kolven hierbij extra benadrukt. Dit geldt voor zowel silomaïs als korrelmaïs.

Huub-Heemkerk-Zelf-meer-grip-op-het-voermanagement-op-mijn-bedrijf.jpg

Melkveehouder Huub Heemskerk: ‘’Voerkosten richting 10 cent’’

Boeren vertellen hun ervaringen met het nieuwe SEED2FEED-concept, hoe ze hun teelt optimaliseren, de kosten voor veevoeding verlagen en de melkproductie verhogen. Hoe ze uiteindelijk beter boeren en aan het stuur zitten van hun bedrijf.

Farmdesk-homepage-Foto-31_MR.jpg

Nieuw in Farmdesk: de vers gras module

Farmdesk is als voermanagementtool op de boerderij de motor van SEED2FEED. We werken continu volop aan de uitbreiding van de functionaliteiten van dit programma, dat momenteel toonaangevend is op de markt. Zo hebben we nu de nieuwe grasmodule gereed.

Image-4.jpg

In 5 stappen naar lagere voerkosten

Ongeveer een derde van de melkopbrengsten van een melkveebedrijf gaat op aan kosten voor veevoeding, waarbij er een enorme variatie is tussen de 25% best presterende bedrijven en de 25% minder presterende bedrijven. Vaak is het dus mogelijk de voerwinst te verbeteren door de melkopbrengsten te vergroten en de voerkosten te verlagen.

Image-9.jpg

SEED2FEED, melkprijs en melkproductie

Naast de melkprijs bepalen de voerkosten het saldo op uw melkveebedrijf. Met behulp van het SEED2FEED-concept is het mogelijk om zelf de weg naar lagere voerkosten te bewandelen en daarmee bij een gelijke melkprijs het arbeidsinkomen te verhogen. Het voermanagementprogramma Farmdesk geeft, als belangrijk onderdeel van SEED2FEED, door optimalisering van het rantsoen, u continu inzicht in de opbrengsten en kosten.

man_behind_farmdesk.jpg

Wat is FARMDESK?

Inzicht in uw voerkosten is de eerste stap om ze te verbeteren. Met Farmdesk, onze voermanagement-software voor veebedrijven, kunt u de kosten van uw veevoeding dagelijks transparant volgen en vergelijken met collega-veehouders. De software ondersteunt u bij het zelf beheren van uw voerrantsoen en houdt tegelijkertijd rekening met de keuze voor de teelt van de bijpassende gewassen.

Nick-de-Werdt-Cropped-HD.jpg

Ik bespaar op mijn voerkosten met SEED2FEED

De voerkosten bepalen voor een groot deel de totale kosten, ook op het melkveebedrijf van Nick de Werdt in Sterksel. Om verschillende redenen zijn deze kosten de afgelopen jaren gestegen, waardoor het saldo verder onder druk kwam te staan. Nick: “In mijn zoektocht naar verbetering van het bedrijfsresultaat kwam ik in contact met Tim van Houtum, SEED2FEED-Adviseur bij KWS, die mij helpt om dit te realiseren.” Nick de Werdt vertelt hierover meer in deze video.

Heeft u een vraag? Bel of mail ons!

 Terence Ruijters
Terence Ruijters
envoyer un email
Dries Grypdonck
Dries Grypdonck
envoyer un email
CONTACT