Tietosuojaseloste

KWS SCANDINAVIA A/S (jäljempänä ”KWS”, ”me” tai ”meille”) arvostaa kiinnostustasi yhtiötämme kohtaan ja kiittää sinua vierailustasi verkkosivustollamme. KWS suhtautuu henkilötietojesi suojaamiseen erittäin vakavasti. Käsittelemme henkilötietojasi luottamuksellisesti sekä tietosuoja-asetusten että tällä verkkosivustolla olevan tietosuojakäytännön mukaisesti. Seuraavasta löydät tietoja siitä, mitä tietoja säilytämme sekä siitä, milloin ja miten käytämme näitä tietoja.

1. Rekisterinpitäjä

GDPR-asetuksen 4 artiklan 7 kohdan mukaisena tietojenkäsittelyn rekisterinpitäjänä toimii KWS SCANDINAVIA A/S, Lysholt Allé 10, 7100 Vejle, Tanska.

2. Yhteystiedot

KWS SCANDINAVIA A/S
Lysholt Allé 10
7100 Vejle
Tanska
Puhelin: +45 5484 3211
Sähköposti: Databeskyttelse.dk@kws.com

3. Käsittelyn tarkoitukset ja oikeusperuste

a) Informatiivinen vierailu verkkosivustollamme

Jos käytät verkkosivustoa vain saadaksesi tietoja, eli jos et rekisteröidy tai lähetä meille muuten tietoja, keräämme vain henkilötietoja, joita selaimesi lähettää palvelimellemme.

Jos haluat tarkastella verkkosivustoamme, käsittelemme seuraavia tietoja, jotka ovat teknisesti välttämättömiä, jotta voimme näyttää verkkosivustomme ja varmistaa sen vakauden ja turvallisuuden:

  • IP-osoite
  • pyynnön päivämäärä ja kellonaika
  • aikavyöhykkeen ero Greenwichin ajasta (GMT)
  • pyynnön sisältö (nimenomainen sivusto)
  • käytön tila / HTTP-tilakoodi
  • kulloinkin siirrettyjen tietojen määrä
  • verkkosivusto, jolta pyyntö tulee
  • selain
  • käyttöjärjestelmä ja sen liittymä
  • selainohjelmiston kieli ja versio.

Näitä tietoja analysoidaan yksinomaan tilastollisia tarkoituksia varten.

Käsittelyn oikeusperuste on GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Toteuttamiamme oikeutettuja etuja ovat verkkopalvelumme tarjoaminen ja tietoturvan varmistaminen.

b) Yksilöllisten palveluiden tarjoaminen

Henkilötietoja kerätään yksilöllisten palvelujen tarjoamista varten vain, jos jaat tällaisia tietoja kanssamme esimerkiksi rekisteröityessäsi yksilöllisiä palveluita, kuten myKWS-alustaa, varten tai jotta voisimme käsitellä tiedustelusi tai panna täytäntöön sopimuksen. Kerättyjä henkilötietoja käsitellään pääasiassa palvelun tarjoamiseksi ja pyyntöjesi täyttämiseksi. Meille on tärkeää, että vain ehdottoman välttämättömiä tietoja (esim. etu- ja sukunimi, postinumero, osoite, sähköpostiosoite) kerätään. Tiedot, jotka on merkitty ”valinnaisiksi” tai joita ei ole merkitty pakollisiksi kentiksi rekisteröinnissä, eivät ole välttämättömiä yksilöllisten palvelujen perustoimintojen kannalta; näiden tietojen jättäminen antamatta voi kuitenkin rajoittaa palveluvalikoimaa.

myKWS-alusta on kattava viljelykasveja koskeva tietopalvelu ja sisältää paljon tietoa tuotteistamme, erityisesti koskien maissia, sokerijuurikasta, vehnää, ohraa, ruista ja rypsiä. Täältä löydät hyödyllisiä työkaluja (esim. hakutyökalun lehtitautien vauriomalleja varten, istutussuunnittelijoita ja säiliörehumaissin TS-valvonnan) ja laskureita (esim. kuinka paljon siemeniä tarvitaan, kasvatustiheys). myKWS-alustalta saat alueellista tietoa viljelyalueesi mukaan räätälöitynä, esim. viljasadon hallintaan ja nematodien hallintaan juurikkaiden viljelyssä, sekä maaperän lämpötilat ja lämpötasot maissille.

Rekisteröityminen on pakollista, jotta voit käyttää tätä palvelua ja tietoja.

Käsittelyn oikeusperuste on GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

c) Yhteydenotot asiakkaisiin

Lisäksi käytämme ja käsittelemme yhteystietojasi, kuten nimeä, osoitetta, faksinumeroa, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa, kertoaksemme sinulle valitsemiesi viestintätapojen (sähköposti, faksi, sähköposti, puhelin) avulla sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteistamme, palveluistamme ja erikoistarjouksistamme sekä tehdäksemme asiakaskyselyitä.

Käsittelyn oikeusperuste on GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Toteuttamamme oikeutettu etu on yhteydenpito asiakkaisiimme.

d) Seuranta

Tällä verkkosivustolla käytetään erilaisia tekniikoita tietojen keräämiseksi ja tallentamiseksi markkinointi- ja optimointitarkoituksia varten. Näiden tietojen avulla voidaan luoda käyttäjäprofiileja nimimerkillä.

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analyticsiä, joka on Google LLC:n (”Google”) tarjoama verkkoanalyysipalvelu. Kun käytät tätä verkkosivustoa, evästeen luomat tiedot lähetetään yleensä Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja tallennetaan sinne. Osana IP-osoitteen anonymisointia Google katkaisee ensin IP-osoitteesi EU:n jäsenvaltiossa tai muussa ETA-alueeseen kuuluvassa maassa. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite lähetetään Googlen palvelimelle Yhdysvalloissa ja katkaistaan siellä. Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen verkkosivuston käyttöäsi tämän verkkosivuston ylläpitäjän puolesta, kootakseen raportteja verkkosivuston toiminnasta ja tarjotakseen verkkosivuston ja Internetin käyttöön liittyviä lisäpalveluja verkkosivuston ylläpitäjälle. IP-osoitetta, jonka selaimesi lähettää Google Analyticsin käytön yhteydessä, ei yhdistetä muihin Googlen ylläpitämiin tietoihin.

Voit estää evästeiden tallentamisen selainohjelmiston asetusten avulla. Huomaa kuitenkin, että tässä tapauksessa et ehkä voi käyttää kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja niiden täydessä laajuudessa.

Voit estää Google Analyticsiä keräämästä tietoja napsauttamalla seuraavaa linkkiä. Tietokoneellesi asetetaan kieltäytymiseväste, joka estää tietojesi keräämisen tulevaisuudessa, kun käyt tällä sivustolla.

Estä tietojen keruu Google Analyticsin toimesta tällä sivustolla: LINKKI

Lisätietoja käyttöehdoista ja tietosuojasta löydät osoitteesta https://policies.google.com/?hl=fi&gl=de. Huomaa, että tällä sivustolla Google Analyticsiin on liitetty koodi ”anonymizeIp”, jotta IP-osoitteiden anonymisoitu kerääminen voidaan taata (”IP-osoitteen peitto”).

Käsittelyn oikeusperuste on GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Toteuttamamme oikeutetut edut ovat suoramarkkinointi ja verkkopalvelumme parantaminen.

e) Uutiskirje

Sinulle lähetetään uutiskirje vain, jos olet nimenomaisesti tilannut kyseisen uutiskirjeen verkkosivustoltamme. Jos et enää halua saada uutiskirjettä, voit peruuttaa tilauksen käyttämällä linkkiä, joka näkyy jokaisen uutiskirjeen lopussa.

Käsittelyn oikeusperuste on GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta.

f) Suositukset Facebookin, G+:n, Twitterin, sähköpostin ja WhatsAppin kautta

Voit helposti jakaa KWS:n verkkosivulla olevia tietoja Facebookin, G+:n, Twitterin, sähköpostin ja WhatsAppin kautta asianmukaisten laajennusten avulla. Nämä ”sosiaaliset kirjanmerkit” ovat Internet-kirjanmerkkejä, joiden avulla tällaisten palveluiden käyttäjät voivat kerätä linkkejä ja uutisia. KWS:n verkkosivustolla nämä on yhdistetty kyseisiin palveluihin vain linkkeinä. Vasta kun napsautat kuvaketta, sinut siirretään kyseisen palveluntarjoajan verkkosivustolle, ts. vasta silloin käyttäjätietosi siirtyvät kyseiselle palveluntarjoajalle. Tietoja henkilötietojesi käsittelystä näillä verkkosivustoilla löydät palveluntarjoajien tietosuojatietosuojalausunnoista.

4. Evästeet

Käytämme evästeitä verkkosivustoillamme. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita voidaan asettaa kiintolevyllesi, kun vierailet verkkosivustolla. Nämä tekstitiedostot luodaan ja lähetetään sinulle sen verkkopalvelimen toimesta, johon olet yhteydessä verkkoselaimesi (esim. Internet Explorer, Firefox, Google Chrome) kautta. Evästeet eivät voi suorittaa mitään ohjelmia tai tartuttaa tietokoneeseesi viruksia. Niiden tarkoitus on tehdä koko Internet-palvelusta käyttäjäystävällisempi ja tehokkaampi.

Verkkosivustoillamme käytetään seuraavanlaisia evästeitä: Niiden käyttöala ja toimintatavat selitetään seuraavasti:

  • Tilapäiset evästeet (a)
  • Pysyvät evästeet (b)

a) Tilapäiset evästeet poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimen. Näitä ovat erityisesti istuntoevästeet. Ne tallentavat ”istuntotunnuksen”, jolla selaimesi tekemät pyynnöt voidaan yhdistää istuntoon. Tämä tarkoittaa, että tietokoneesi voidaan tunnistaa uudelleen, kun palaat sivustollemme. Istuntoevästeet poistetaan, kun kirjaudut ulos tai suljet selaimen.

b) Pysyvät evästeet poistetaan automaattisesti ennalta määrätyn ajan kuluttua, joka voi vaihdella evästeestä riippuen. Voit poistaa evästeet selaimesi suojausasetuksista milloin tahansa.

c) Voit määrittää selaimesi asetukset mieltymystesi mukaisesti ja esimerkiksi kieltää kolmannen osapuolen evästeet tai kaikki evästeet. Huomaa kuitenkin, että silloin et ehkä voi käyttää kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja.

d) Käyttämiämme flash-evästeitä ei tallenna selaimesi, vaan flash-laajennuksesi. Käytämme myös HTML5-tallennustilaobjekteja, joita asetetaan laitteellesi. Nämä objektit tallentavat tarvittavat tiedot käyttämästäsi selaimesta riippumatta, eikä niillä ole automaattista vanhenemispäivämäärää. Jos et halua, että flash-evästeitä käsitellään, sinun on asennettava tätä tarkoitusta varten lisäosa, kuten ”Ghostery” Mozilla Firefoxille (https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/ghostery/) tai Adobe-Flash-Killer-Cookie Google Chromelle. Voit estää HTML5-tallennustilaobjektien käytön asettamalla selaimesi yksityiseen tilaan.

5. Henkilötietojen vastaanottajat

Verkkosivustomme toimintaa ja yksilöllisten palvelujen tarjoamista varten KWS käyttää myös KWS-konsernin tytäryhtiöitä tai ulkopuolisia palveluntarjoajia, jotka tukevat meitä tilausten käsittelyssä, verkkosivuston toiminnassa, yksilöllisten palvelujen tarjoamisessa ja asiakkaille tiedottamisessa. Nämä yritykset voivat käyttää henkilötietojasi vain suorittaessaan tehtäviään meidän puolestamme, ja ne ovat velvollisia noudattamaan asiaankuuluvia tietosuojamääräyksiä.

Henkilötietoja siirretään valtion laitoksille ja viranomaisille ainoastaan sitovien kansallisten säännösten mukaisesti tai jos oikeusmenettely tai rikosoikeudenkäynti sitä edellyttää. Niitä ei luovuteta muita tarkoituksia varten.

6. Tietojen siirtäminen kolmansiin maihin

Henkilötietoja, joita käsittelemme edellä kuvattujen menettelyjen yhteydessä, siirretään myös GDPR-asetuksen 4 artiklan 9 kohdan mukaisille vastaanottajille, jotka käsittelevät henkilötietojasi Euroopan unionin alueen ulkopuolella. Tältä osin henkilötietojasi siirretään kolmansiin maihin ja myöhemmin myös käsitellään näissä kolmansissa maissa, joiden osalta Euroopan komissio ei ole tehnyt tietosuojan tason riittävyyttä koskevaa päätöstä. Olemme sen vuoksi varmistaneet henkilötietojesi riittävän suojan kyseisten vastaanottajien kanssa ”riittävien takeiden” (GDPR-asetuksen 46 artikla) avulla; joko käyttämällä vakiosopimuslausekkeita tai valitsemalla vastaanottajia, jotka kuuluvat EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -järjestelyn piiriin, siltä osin kuin mitään poikkeuksia ei sovelleta. Voit pyytää meiltä kopiota näistä takeista (yhteystiedot löytyvät kohdista 1 ja 2).

7. Säilytysaika

Yleensä säilytämme tietojasi vain niin kauan kuin on tarpeen, jotta voimme suorittaa palvelun, jota olet pyytänyt tai johon olet suostunut. Mikäli säilytysajat on määritelty laissa, tietojasi säilytetään lakisääteisten määräysten mukaisesti.

8. Oikeutesi rekisteröitynä

Sinulla on meihin liittyen seuraavat oikeudet henkilötietojesi suhteen, mikäli niitä koskevat lakisääteiset vaatimukset täyttyvät:

  • tiedonsaantioikeus
  • oikeus tietojen oikaisemiseen
  • oikeus tietojen poistamiseen
  • oikeus käsittelyn rajoittamiseen
  • oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Vastustamisoikeus

Yksilöllinen oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan, kuten näihin säännöksiin perustuvaa profilointia. Emme sitten enää käsittele henkilötietoja kyseisiä tarkoituksia varten, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on vakuuttava laillinen peruste, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Oikeus vastustaa käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksia varten

Joissakin tapauksissa käsittelemme tietojasi suoramarkkinointia varten. Sinulla on milloin tahansa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä näitä tarkoituksia varten. Tämä koskee profilointia siltä osin kuin se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin. Jos vastustat käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksia varten, henkilötietojasi ei enää käsitellä näitä tarkoituksia varten.

  • Suostumuksen peruuttaminen: Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa vastaisella vaikutuksella. Tämä ei vaikuta suostumuksesi peruuttamista edeltäneen henkilötietojesi käsittelyn laillisuuteen.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ota meihin yhteyttä edellä mainittujen yhteystietojen avulla.

Sinulla on myös oikeus tehdä kantelu tietosuojavalvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa asuinpaikkasi tai työpaikkasi sijaitsee, tai epäillyn rikkomuksen paikassa, jos henkilötietojasi on mielestäsi käsitelty lainvastaisesti.

9. Ulkoiset linkit

Verkkopalvelumme sisältää ajoittain linkkejä, jotka johtavat kolmansien osapuolien verkkosivustoille. Jos tämä ei ole helposti havaittavissa, ilmoitamme, että se on ulkoinen linkki. KWS ei voi vaikuttaa ulkopuolisten palveluntarjoajien verkkosivustojen sisältöön tai muotoon. Näin ollen tällä tietosuojakäytännöllä ei ole merkitystä näillä verkkosivustoilla.

10. Muutokset tähän tietosuojakäytäntöön

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä ajoittain. Huomioi aina tietosuojakäytäntömme voimassa oleva versio.

Vejle, syyskuu 2020