Сприяння інноваціям та кліматичним діям у сільському господарстві: Європейський Інвестиційний Банк надає KWS SAAT позику на 200 мільйонів євро

Айнбек, 29 червня 2020 року

Кошти будуть використані німецькою насіннєвою компанією для досліджень та інновацій

Європейський Інвестиційний Банк (ЄІБ) надає позику на 200 мільйонів євро KWS SAAT SE&Co. KGaA, провідній міжнародній насіннєвій компанії, що знаходиться в Німеччині. KWS використовує передові методи селекції рослин та виробництва насіння для отримання максимального врожаю та підвищення стійкості рослин до захворювань, шкідників та абіотичних стресів, наприклад, екстремальних погодних умов, спричинених зміною клімату. Компанія має одне з найбільших насіннєвих портфоліо в галузі, що включає 11 з 13 найважливіших сільськогосподарських культур, включаючи кукурудзу, цукрові буряки, пшеницю, жито, ріпак та овочеві культури.

Кошти, надані Європейським Інвестиційним Банком, повинні використовуватись компанією KWS для досліджень та розробок у ЄС. Як і KWS, Європейський Інвестиційний Банк сподівається, що ці кошти зроблять цінний внесок у цілі Європейської Зеленої Угоди, зокрема, до стратегії «З Поля До Столу» (the Farm to Fork strategy), розробленої Європейською Комісією.

Віце-президент Європейського Інвестиційного Банку Амброаза Файоль, відповідальна за інновації та бізнес в Німеччині, каже: «З огляду на нові гібриди сільськогосподарських культур, інновації мають першорядне значення для забезпечення сталого сільськогосподарського виробництва за мінливих кліматичних умов. Тільки за допомогою цілеспрямованих досліджень ми можемо відібрати рослини, які здатні протистояти мінливим абіотичним та біотичним навантаженням та забезпечити більш ефективне засвоєння та використання поживних речовин та води з ґрунту. Розробка вдосконалених, не генетично модифікованих гібридів сільськогосподарських культур сприяє зниженню використання засобів захисту рослин та добрив, і, таким чином, робить вагомий внесок у розвиток сталого сільського господарства. Як Кліматичний банк ЄС, ми прагнемо фінансувати захист клімату, адаптацію до мінливих умов та численні інші відповідні кліматичні проєкти. Тому я щиро вітаю співпрацю з KWS для просування селекції нових гібридів для європейського ринку».

Єва Кінлі, фінансовий директор KWS, додає: «Ми раді підтримці Європейського Інвестиційного банку. Потрібно докласти великих зусиль для вирішення кліматичних проблем. Як провідна компанія з селекції рослин, ми щороку інвестуємо близько 200 млн євро у дослідження та інновації, щоб постійно забезпечувати аграріїв інноваційними гібридами сільськогосподарських культур. Привабливі умови кредитування Європейського Інвестиційного Банку допомагають додатково оптимізувати нашу структуру фінансування».

Довідкова інформація

Європейський Інвестиційний Банк

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) є довгостроковою кредитною організацією Європейського Союзу. Його акціонерами є держави-члени ЄС. Він забезпечує довгострокове фінансування солідних проектів, які відповідають цілям ЄС.

Прес-контакт ЄІБ:

Крістоф Рош, c.roche@remove-this.eib.org
Тел .: +352 43 79 89013
Мобільний: +32 479 65 05 88
Веб-сайт: www.eib.org/press
Прес-служба: +352 4379 21000, press@remove-this.eib.org

Про KWS *

KWS – одна з найбільших селекційних компаній, яка входить в п’ятірку світових лідерів з виробництва насіння. У 2018/19 фінансовому році понад 5000 співробітників в 70 країнах досягли чистого обсягу продажів у розмірі 1,1 млрд євро та прибутку до вирахування відсотків і податків (EBIT) в розмірі 150 млн євро. KWS, компанія з сімейними цінностями, незалежно працює на ринку понад 160 років. Вона спеціалізується на селекції та виробництві й продажу насіння кукурудзи, цукрових буряків, зернових культур, ріпаку та соняшнику та овочевих культур. KWS використовує провідні методи селекції для підвищення врожайності, стійкості до хвороб, шкідників й абіотичного стресу. З цією метою в 2018/2019 фінансовому році компанія інвестувала в наукові дослідження близько 200 млн євро.

* У наведених цифрах не враховані показники наступних компаній: AGRELIANT GENETICS LLC., AGRELIANT GENETICS INC. та KENFENG – KWS SEEDS CO., LTD.

Для отримання додаткової інформації, будь-ласка, перейдіть за адресою: www.kws.com. Слідкуйте за нами в Twitter®.